*Nettavisen* Nyheter.

Grønt lys for homoekteskap i England og Wales

London (NTB-AFP): Underhuset i det britiske parlamentet vedtok tirsdag en ny lov som åpner for homoekteskap i England og Wales.

Underhuset vedtok loven i februar, men Overhuset ønsket en rekke mindre endringer. Tirsdag ble den endelige lovteksten vedtatt. Det er ventet at dronning Elizabeth undertegner den nye loven onsdag eller torsdag.

- Vi regner med at de første homofile ekteskapene vil bli inngått i midten av 2014. Det er en del ting som må avklares først, blant annet hva det vil få å si for pensjonsutbetalingene, sier en talsmann for det britiske kulturdepartementet.

Rundt halvparten av de konservative parlamentarikerne i Underhuset er motstandere av loven, mens statsminister David Cameron har støttet forslaget.

Homofile par har hatt rett til å inngå sivilt partnerskap i Storbritannia siden 2005 og dette har langt på vei gitt dem samme formelle rettigheter som gifte par.

Skottland og Nord-Irland har sin egen lovgiving på området. Regjeringen i Skottland fremmet i forrige måned et lovforslag som åpner for homoekteskap, mens parlamentet i Nord-Irland har blokkert et tilsvarende lovforslag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag