*Nettavisen* Nyheter.

Grønt lys fra Stortinget til endring av spesialstyrker

Oslo (NTB): Stortinget vil i neste uke vedta at Marinejegerne må forlate Sjøforsvaret og bli en del av den nyopprettede enheten Forsvarets Spesialstyrker.

Det er klart etter at utenriks- og forsvarskomiteen avga sin innstilling i spesialstyrke-saken onsdag ettermiddag, skriver VG.

Siden regjeringspartiene har flertall, vil endringen bli vedtatt i Stortinget på mandag, mot opposisjonens stemmer. Og dermed følge det omdiskuterte forslaget til forsvarssjef Harald Sunde.

Men Stortinget ønsker å presisere at vedtaket ikke betyr at marinejegerne ikke lenger skal fungere som en egen operativ enhet. Endringene betyr at Marinejegerkommandoen og Forsvarets Spesialkommando/Hærens jegerkommando skal få en felles ledelse.

- Fordi det har vært antydet at dette bare er første steg mot full sammenslåing av spesialstyrkene, presiserer vi at det ikke skal skje, sier Sverre Myrli, Aps forsvarstalsmann i Stortinget.

- Norge vil fortsatt ha to spesialstyrker, men nå med en egen felles sjef på samme nivå som generalinspektørene for forsvarsgrenene, understreker han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.