Gå til sidens hovedinnhold

Grønt nytt år!

Vi sorterer til gjenvinning, velger Svane-merkede produkter og reiser kollektivt når vi har mulighet.

OSLO: Miljøvern og grønne valg er viktige verdier i vår tid. Holdningene er på plass, det er gode handlingsalternativ vi etterlyser.

Hva med å spise mer frukt og grønt, og mindre kjøtt? Da henter vi næringen lenger nede i næringskjeden.

Unge Kokker er en ideell organisasjon som arbeider med å fremme kreativ, spennende og sunn matlaging blant unge mennesker. De tilbyr kreative kokkekurs for barn, ungdom og innimellom har di blant annet kurs i Raw food for voksne. Kursene ledes av profesjonelle kokker, som bruker gode økologiske råvarer.Har du lyst til å smake en herlig miks av tropiske frukter, mynte og salat?Tropisk mynte/kiwi smoothie

2-3 porsjoner

4 kiwi

1 mango

1/4 ananas

4 store blader Romano salat

2-4 blader mynte (eller peppermynte)

Isbiter

Ca. 1 dl vann +/-Blend alt uten kiwiene først, tilsett kiwiene til slutt for disse skal blendes kortest tid. Grunnen er at når kiwifrøene knuses gir de en sterk pepperaktig smak på smoothien. Blend kiwiene derfor så kort tid som mulig for å prøve å unngå dette. Ved servering ser det lekkert ut å pynte glasset med en kvist av mynten eller en kiwiskive.

Sunn mat

Alt smaker mye bedre når du lager det fra bunnen av med gode råvarer. Caroline er nylig blitt medlem av Unge Kokker. Der lærer hun hvordan man kan lage gode hverdagsretter raskt og enkelt. - Det er supert å kunne lage sunn mat på en, to tre, sier Caroline og viser frem sin nylagde grønne smoothie.Unge kokker ønsker å inspirere til et grønnere nytt år!

For mer informasjon, se: www.ungekokker.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka