Gå til sidens hovedinnhold

Grorud ble prisvinner i 2012

Leilighetsprisen i Groruddalen økte med 11 prosent i fjor. Megler Ali Hashmi forteller at 2012 var året da folk for alvor fikk øynene opp for Groruddalen.

GRORUDDALEN: I Oslo økte boliger i Groruddalen mest i pris i desember. Desember måned er vanligvis preget av lite aktivitet i boligmarkedet. I år var prisutviklingen sterkere i desember enn forventet, i stor grad er det leiligheter som drar statistikken opp.

LES OGSÅ: Selg boligen din i vinter

LES OGSÅ: Dette avgjør ditt boligkjøp

I Grorud bydel steg leilighetsprisene med hele 1,5 prosent forrige måned. Det vil si at en 60 kvm leilighet økte med 24.000 kroner på én måned. Totalt har leiligheter i Grorud økt med 12 prosent i året som var. Det er den sterkeste prisøkningen i hele Oslo.

Mangfoldig bydel

Ali Hashmi i Home Eiendom på Stovner har solgt boliger i området siden 2005. Han merker økende interesse for området, også fra nye kjøpegrupper.

– Det var særlig i 2012 jeg merket at flere ønsker seg til dette området, sier han. Hashmi tror den økte interessen for Groruddalen og Grorud spesielt må sees i sammenheng med det voldsomme presset i boligmarkedet de senere år. Folk blir tvunget til å se seg om etter andre områder å bosette seg.

– I Grorud det mye å velge mellom. Her er det alle mulig forskjellig boligtyper, alt fra studioleiligheter til store eneboliger. Man får nærhet til marka, til badeplasser og til offentlig kommunikasjon, sier han.

Priser i 2013

Hashmi har ingen tro på at boligprisene skal stupe om noen år, slik enkelte spådommer lyder.

– Prisutviklingen i 2012 var sterk det første halvåret, langt roligere var det mot slutten av året. Slik tror jeg det vil fortsette i 2013. Prisene vil fortsette å øke, men ikke 10 prosent. Kanskje 6–7 prosent i Groruddalen. Her er det lite utbygging nå så det blir rift om boligene som er. Vi ser jo at det er få objekter ute på markedet. Om noen år kan prisene flate ut i en periode, mulig en svak nedgang, men ikke noe dramatisk, sier Hashmi som tror Norge vil holde klar av finanskrisen som preger resten av verden.

– Jeg satser på det. Det er ingenting foreløpig som tyder på det motsatte. Inntektene øker, ledigheten er lav. Og boligbehovet blir jo ikke noe mindre, sier Ali Hashmi.

Vestkantpris på Haugenstua

Man kan fortsatt gjøre boligkupp i Groruddalen, men prisene er på vei oppover. Mest må du ut med for en ettroms leilighet.

Ali Hashmi forteller at han solgte en ettroms leilighet på Haugenstua nylig for 1,650 millioner kroner. Leiligheten var 31 kvadratmeter, noe som gir en kvadratmeterpris på 53.226 kroner. Dette er snittprisen i vestkantbydelen Nordre Aker.

– Dette er ikke et engangstilfelle. Prisene på ettromsleiligheter har blitt helt vanvittige. Men det er jo sånn at det fortsatt lønner seg å kjøpe, og for mange er det ikke mulig å kjøpe seg en toroms eller treroms selv om de bare ligger et par, tre hundre tusen kroner unna i pris, sier megleren.

Likevel er Groruddalen, ved siden av Søndre Nordstrand, det området i Oslo du fortsatt får mest for pengene, Bjerke bydel unntatt.

– Man kan fint få en liten enebolig til fire millioner i Groruddalen. Så her er det fortsatt rom for prisvekst. Det er en trygg investering, sier megler Ali Hashmi.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser