Gå til sidens hovedinnhold

Groruddalen best i byen

Grorud, Stovner og Alna har best barnehagedekning av alle Oslos bydeler. I bydel Grorud fikk alle som søkte ved hovedopptaket et tilbud om plass.

Groruddalen: Midlertidige barnehageplasser og nye prosjekter gjør at ventelistene i Groruddalen krymper. Bydel Grorud kom aller best ut av hovedopptaket, som nylig er avsluttet.
Alle som søkte til hovedopptaket fikk tilbud om barnehageplass, til tross for at bydelen hadde færre ledige plasser enn antall søkere. Men fordi mange takket nei til tilbudt plass kunne vi tilby en del av plassene flere ganger i løpet av opptaksprosessen, opplyser Svein Evdsten, barnehagekonsulent i bydel Grorud.
I bydel Stovner sto 82 barn helt uten tilbud etter hovedopptaket. Men bydelen har ledige plasser i mini- og kortidsbarnehager, samt en del byggeprosjekter på gang.
Vi har en ny barnehage som åpner 1. august 2005 med 54 plasser, inkludert i hovedopptaket. Det er også planer for utvidelse av eksisterende barnehager som ikke blir ferdig før 2006, sier Kari-Mette Lauritzen, barnehagekonsulent i bydel Stovner.
Bydel Bjerke er "verstingen" i Groruddalen, uten tilbud til 322 barn som ønsker plass i løpet av høsten. Der håper bydelen på full behovsdekning i løpet av 2006. Blant annet er tre nye kommunale barnehager under oppføring.
Vi arbeider fortløpende for å nå målet om full behovsdekning, sier Dag Engelberg, spesialkonsulent i bydel Bjerke.

Bygging tar tid

Bydelenes innsats til tross - det er klart at barnehagebyråd Torger Ødegaard et godt stykke unna sitt og Stortingets mål om full behovsdekning i løpet av 2005. Per i dag står over 3000 oslobarn uten barnehageplass.
Jeg er utålmodig på foreldrenes vegne og vil at flest mulig barn skal få tilbud om plass i 2005, men vi må innse at byggeprosjektene tar tid. Derfor har vi også saumfart byen etter midlertidige lokaler. Vi skal ikke glemme å sette fokus på kvalitet også, vi må ha to tanker i hodet samtidig, sier Ødegaard.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant