Gå til sidens hovedinnhold

Groruddalen en del av hovedstaden

Forfatter, Øyvind Holen, underholdt med en t-banetur gjennom Grorud-dalen, lørdag formiddag.

Sentrum: Holen fikk Karl Johans regnvåte by-gåere til å smile da de gikk innom Saras telt og hørte på hans framstilling av sin nye bok "Groruddalen: en reiseskildring".

Glede i hverdagen

Forfatteren fikk publikum til å føle at de satt på t-banen et øyeblikk, da han tok dem med på tur gjennom Groruddalen uten at de trengte å kjøpe billett og sette seg på banen.
Ved hjelp av entusiasmen i stemmen, evnen til å beskrive gitte situasjoner, samt et gjennomtenkt og humoristisk forhold til t-banen, fikk han folk til å kjenne seg igjen, og til og med le av hverdagslige ting som skjer på trikken. Hvem av oss klarer vel ikke å se for seg barnet som sitter med nesa klemt mot ruta mens det fantaserer om et liv som t-banesjåfør?

Fra negativt til positivt

Lindeberggutten har tydeligvis sittet på t-banen selv, og dette har gjort såpass inntrykk at han klarer å få et stort publikum til å humre av noe så simpelt som en t-banetur.
Mange av oss klarer ikke å si mer etter våre t-baneturer enn at det var skikkelig kjedelig, eller at det gikk alt for sakte, mens denne mannen faktisk klarer å se muligheten til å lage noe positivt ut av noe som de fleste av oss forbinder med noe negativt.
Det hele blir jo ganske komisk når Holen forteller om at det finnes dødssynder på t-banen også. Dødssynd nummer 1 er å stappe inn tre personer på en 2-seter.

Lite kunnskap

Holen fikk gjennom mye ironi og humor frem et budskap om hvor lite han syns folk faktisk vet om Groruddalen. Han viste til flere kilder som peker på alt det negative ved Groruddalen.
Media er veldig opptatt av å krisemaksimere Groruddalen. Han sier at bydelen har fått status som en moderne slum. På den annen side, sa kjente, kjære Elling, i den første Elling filmen at utsikten mot Ammerud var selve paradiset, så det er til syvende og sist øyet som ser som bestemmer.
Holen sier at det ikke er folks negative bilde av barndomsstedet som drev ham til å skrive boka, men heller det at folk flest sitter inne med veldig lite kunnskap om Groruddalen.
Alt for få vet, ifølge forfatteren, om alle de forskjellige stedene Groruddalen består av. Mange vil til og med påstå at dette ikke engang er en del av Oslo.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen