Gå til sidens hovedinnhold

«Ground Zero»-heltene får erstatning

Tusenvis fikk helseskader etter terrorangrepet 11. september 2001. Nå skal over fire milliarder kroner fordeles.

Arbeiderne som nå skal fordele 657,5 millioner dollar, inkluderer brannmenn, politi, entreprenører og andre som arbeidet ved World Trade Center under og etter terrorangrepet 11. september.

- Dette er et godt oppgjør, og vi gleder oss over at disse heroiske menn og kvinner endelig vil få den rettferdige kompensasjonen for sin smerte og lidelse, sier advokat Marc Bern, fra firmaet som representerer mer enn 9000 av saksøkerne.

Se bildene: Luftfotografier offentliggjort fra 11. september

Oppgjøret vil bli trukket fra et føderalt finansiert fond, WTC Captive Insurance Company, som ble opprettet i 2004.

Michael Bloomberg, borgermesteren i New York City, har i en uttalelse sagt at denne erstatningssummen er en kompensasjon for dem som først reagerte på angrepet og ble påført skader som følge av sitt arbeid på Ground Zero.

Arbeiderne skal ha rett til en utbetaling basert på alvorlighetsgraden av hans eller hennes skader, opplyser Captive Insurance. Erstatningssummene vil variere fra noen tusen dollar til over en million, skriver Reuters. En dommer, valgt av de involvertes advokater, skal avgjøre hvor stor erstatning den enkelte skal ha.

Saksøkerne vil ha 90 dager til å vurdere avtalen og avgjøre om de vil godta denne. Avtalen krever at 95 prosent av saksøkerne godtar oppgjøret.

Flere enn 10.000 har søkt om erstatning fordi de har fått støvskader etter at Verdens Handelssenter i New York kollapset etter angrepene i 2001.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken