RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Groupe Bourbon pålegges tilbudsplikt i Havila(Ny2)

Sist oppdatert:
Styret ved Oslo Børs har vedtatt å ilegge det franske rederiet Groupe Borubonne tilbudsplikt i supplyrederiet Havila Supply ASA. Bourbon vil ikke gi noe tilbud, og vurderer anke
Nytt: Svar fra Group Bourbon

Det er Groupe Bourbons opsjonsavtale av 28. februar med Borgstein Supply Invest som ifølge børstyret utløser tilbudsplikten.

- Tilbudsplikten innebærer at Groupe Bourbon innen fire uker plikter å gi tilbud om kjøp av de øvrige aksjene i selskapet eller selge aksjer slik at tilbudsplikten bortfaller.

I en pressemelding skriver Groupe Bourbon i morges at de aldri har hatt intensjon om å overta Havila, og er heller ikke villige på dette tidspunkt til å ta kontroll over rederiet.

Kursen i opsjonsavtalene inngått med Borgstein Supply Invest er 5,85 kroner, som dermed også blir kursen i et eventuelt pliktig tilbud.

Opsjoner til 51 prosent

Det franske selskapet eier 39,6 prosent av Havila Supply, og inngikk 28. februar opsjonsavtaler med Borgstein, som omfatter ytterligere 11,4 prosent av aksjene i rederiet. Etter avtalene vil Borgstein Suppy Invest ha opsjon på å selge sine aksjer i Havila Supply ASA til Groupe Bourbon i 2006 og Groupe Bourbon ha opsjon på kjøp av de samme aksjene senere samme år.

- Verdipapirhandelloven § 4-1 fjerde ledd gir børsen anledning til å pålegge erverver av opsjoner på aksjer tilbudsplikt dersom ervervet må anses som reelt erverv av aksjene, skriver børsstyret.

-Avtalenes lengde, relasjonene mellom Groupe Bourbon og Borgstein Supply Invest, og det faktum at avtalen er inngått i en situasjon hvor Groupe Bourbon konkurrerte med Havila AS om kontrollen i selskapet, tilsier etter børsens oppfatning at den underliggende økonomiske realitet bør få betydning for spørsmålet om tilbudsplikt.

Bourbon har to uker på å anke vedtaket, og Group Bourbon skriver i en pressemelding i dag at de vurderer en slik anke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere