*Nettavisen* Nyheter.

Grov fortjeneste på falsk kosmetikk i Norge

Oslo (NTB): Falsk kosmetikk og parfyme som kan være helsefarlig selges en rekke steder i Norge, og nordmennene som står bak har skyhøy fortjeneste.

Omsetningen av de falske kosmetikkproduktene foregår fra ulike små klesbutikker, internettkafeer, frisørsalonger og noen frittstående dagligvareforretninger drevet av nordmenn med innvandrerbakgrunn, opplyser Mattilsynet og Tollvesenet.

Ifølge Aftenposten skjer salget av varene i økende grad også fra anerkjente nettsteder. De falske merkeproduktene produseres gjerne for et par-tre kroner i Dubai og Kina, men selges her hjemme for 200-300 kroner.

Internasjonale merkevareselskaper har tipset politi i flere europeiske land, og organiserte kriminelle nettverk som har begynt å produsere og distribuere falske kosmetikk- og hudpleieprodukter til det europeiske markedet, er i ferd med å rulles opp.

Ifølge Mattilsynet kan konsekvensene for folk som kjøper disse varene være store. En rekke produkter som ble analysert i fjor, inneholdt for eksempel store mengder kvikksølv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.