RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grove regelbrudd i Grand Prix for barn

Sist oppdatert:
Uken før den aller første finalen i et internasjonalt Melodi Grand Prix Junior er den store barnepopfesten rammet av en skandale.

I vertslandet Danmark har profesjonelle musikere tjent grovt på de små artistene, skriver NTB

Dessuten skal ærgjerrige foreldre ha brukt ufine midler i forsøk på å sikre seieren for sine håpefulle, skrev København-avisen Politiken på sine nettsider rett før helgen.

Den danske rikskringkastingen Danmarks Radio (DR) medgir at reglene har vært for slappe.

Avsløringene kaster skygger over den internasjonale finalen, som går av stabelen med 15 nasjoner som deltakere i konserthallen Forum i København lørdag den 15. november.

Fra Norge stiller Stavanger-duoen 2U med låten "Sinnssykt gal forelsket".

Danske aviser med Politiken og tabloiden Ekstra Bladet i spissen har avslørt at mange av sangene som deltok i den danske MGPJ-finalen, er skrevet av voksne. Reglene krever at låtene skal være laget av barna selv.

De kan bare få "litt hjelp fra en voksen", heter det uttrykkelig i regelverket. Likevel skal kjente skikkelser i den danske popverdenen som Søren Poppe, Chief One og Nanna Kalinka Berg ha vært i sving med penn og noteark, skriver Politiken.

Nå vil DR gjennomgå alle de danske MGPJ-sangene. Dersom det viser seg at de er skrevet av voksne, og spesielt hvis disse voksne er profesjonelle musikere, vil de bli stengt ute fra alle opptredener i og alt samarbeid med den danske rikskringkastingen.

– Noen har svindlet oss, uten at vi har vært dyktige nok til å oppdage svindelen, og dette skal det setter en stopper for øyeblikkelig. Det er synd og skam, for MGPJ skal og må fortsette å være et show der barn viser at de kan noe selv, sier Preben Vridstorf i DR til Politiken. Han er sjef for DRs barne- og ungdomsavdeling.

– Vi har ikke tatt på oss dette arrangementet for at det skal bli en kommersiell suksess. Jeg var naiv nok til å tro at jeg hadde gardert meg ved å sørge for at ingen av barna har eller har hatt platekontrakt, sier Vridstof ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere