Gå til sidens hovedinnhold

Grua-drapet: Norsk politi ikke til Italia foreløpig

Grua (NTB): Norsk politi venter fortsatt på en kjennelse i italiensk rett før de kan reise til Roma og avhøre mannen som er siktet for drapet på Grua for en uke siden.

Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Steinar Mæhlum i Vestoppland politidistrikt til NTB.

- Det er ingenting nytt. Han sitter i varetekt der, sier Mæhlum.

Den 28-årige mannen som er siktet for drap på 17-åringen han har barn sammen med, ble søndag pågrepet i Roma. Da hadde han i flere dager vært etterlyst internasjonalt med bilde etter drapet på Grua onsdag i forrige uke.

Mannen ble funnet sammen med den toårige datteren til den drepte, og han er etter alt å dømme faren til barnet. Ifølge politiet er det norsk barnevern som skal reise til Italia og hente henne. Mæhlum opplyser at italienske myndigheter har hatt behov for dokumentasjon på toåringens tilhørighet til Norge. Både den drepte 17-åringen og datteren er innvilget opphold på humanitært grunnlag i Norge.

Det er Lister barnevern som håndterer saken, ettersom 17-åringen og datteren var bosatt på et asylmottak i Lyngdal. Onsdag kunne ingen i Lister barnevern overfor NTB kommentere hvordan prosessen med å hente jenta til Norge går. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin