RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gründer forlater kraftfond

Sist oppdatert:
Gründer Lars Eckhardt forlater forvaltningsselskapet Interkraft Capital Management. Samtidig integreres selskapets trading med Elkems energidivisjon. Interkrafts energifond har gjort det svakt i år
Interkraft Capital Management har inngått en avtale om å integrere selskapets krafttrading med Elkems energidivisjon.

Adm. direktør Dag A. Rosmo i Interkraft Capital Management sier til iMarkedet at man ønsket flere tradere som kan ha ulike porteføljer. I stedet for å ansette flere selv, har man valgt å slå denne funksjonen sammen med tilsvarende hos Elkem.

Ifølge Rosmo vil driften av forvaltningsselskapet Interkraft Capital Management gå videre, herunder fondet Interkraft Energy Fund og an virksomhet med aktiv forvaltning av større posisjoner for kunder.

Selskapet eies av ansatte og en del eksterne eiere.

I sammenheng med Elkem-avtalen, slutter gründer Lars Echardt, som også har vært en av traderne i Interkraft, og tidligere var adm. direktør.

Overføringen av tradingfunksjonen til Elkem kommer samtidig som Interkraft Energy Fund har gjort det svakt i år. Fondet har i tidligere år gitt solid, om enn varierende, avkastning.

Men hittil i år er avkastningen på minus 3,2 prosent, ved utgangen av september.

Rosmo sier dette ikke er den direkte grunnen til avtalen med Elkem, men legger til: - Det var med i vurderingen, men tidsperioden er for kort til å vurdere avkastningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere