Gründere: - Innovasjon Norge diskriminerer byene

Oslo (NTB): Gründere uttrykker misnøye med Innovasjon Norge. De mener landbruk og oppdrett prioriteres fremfor teknologibedrifter i byene som sliter med å få støtte.

Innovasjon Norge delte ut 17 milliarder kroner til forskjellige bedrifter og prosjekter fra 2004 til 2011. Nå høster de skarp kritikk fra flere i gründermiljøet for å prioritere bedrifter i distrikter foran de som driver med global nyskaping, skriver Stavanger Aftenblad.

Sjur Usken, som har vært styreleder i organisasjonen Gründerskolen Alumni, mener Innovasjon Norge gjennomgående gir støtte til bedrifter og personer som driver med landbruk og oppdrett, mens teknologibedrifter i byene sliter med å få støtte.

- Teknologibedrifter vil ofte prøve seg på et globalt marked. Innovasjon Norge gir lite støtte til bedrifter som driver med utvikling av programvare til ulike teknologiske plattformer som mobiltelefoner, nettbrett og data, sier Usken.

Som eksempel fikk bedrifter i Loppa kommune rundt 18.000 kroner per innbygger i perioden 2004 til 2011. Bedrifter fra Stavanger fikk 956 kroner per innbygger i samme periode. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.