*Nettavisen* Nyheter.

Grünerløkka barneskole stenger etter drapstrusler

Grünerløkka barneskole holder stengt for andre gang på kort tid.

Grünerløkka barneskole holder stengt for andre gang på kort tid. Foto: Tommy Brakstad (Nettavisen)

Grünerløkka barneskole holder stengt mandag etter drapstrusler mot elever. Det er andre gang på kort tid at skolen stenger på grunn av trusler.

23.11.15 09:09

Skolen har mottatt nye trusler på Instagram, det dreier seg ikke om en bombetrussel, men utdanningsetaten i Oslo (UDE) har besluttet at skolen holdes stengt mandag som følge av trusselen, skriver skolen på sine nettsider.

Skolen vil fortsette undervisningen ute, og jobber for å finne løsninger som gjør at elevene kan være inne. Oslo-politiet ble kjent med saken søndag kveld.

– Vi er kjent med at det forekommer direkte drapstrusler mot elever, og vi har mottatt en anmeldelse. Fra vår side er saken i etterforskningssporet. Skolen har selv vurdert trusselen som så stor at de velger alternativ undervisning mandag, uttaler Steinar Hausvik, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvem som har fremsatt trusselen, eller hvor omfattende den er, ettersom saken fortsatt er under etterforskning.

Assisterende direktør og beredskapsansvarlig Dag Hovdehaugen i Utdanningsetaten, uttaler til Aftenposten at sannsynligheten for at trusselen er reell, er liten.

– Samtidig må vi ta forholdsregler, og vi må forholde oss til dette som om det skulle vært en ekte trussel. Det gjør vi til vi får identifisert hvor denne trusselen kommer fra, sier Hovdehaugen.

Grünerløkka barneskole holdt også stengt fredag 13. november grunnet en anonym bombetrussel på Instagram. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.