RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grunnlag for mer dialog i lærerstreiken

Partene i lærerstreiken ble sent mandag kveld enige om å opprette dialog og sette i gang nye prosesser. Neste møte finner sted tirsdag.

Partene i lærerkonflikten – Utdanningsforbundet og KS – møttes mandag hos Riksmekleren for å undersøke om det var fortsatt grunnlag for å snakke sammen. Møtet ble avsluttet sent mandag kveld.

– Møtet ble avsluttet. Vi konkluderte med at det er grunnlag for å sette i gang noen prosesser. Det blir opprettet dialog mellom partene. Det er det eneste jeg kan si nå, opplyste Utdanningsforbundets forhandlingsleder Ragnhild Lied til NTB klokken 23.50 mandag kveld.

Hun ønsket mandag kveld ikke å utdype mer hva hun legger i begrepet «prosesser». Riksmekleren er imidlertid mer konkret i sin beskrivelse av møtet.

– Det var en konstruktiv dialog som gir grunnlag for videre samtaler. De spørsmål som meklingssaken reiser er kompliserte, og det er tidkrevende å behandle dem på en forsvarlig måte, opplyser Riksmekleren.

Parten og meklerne ble derfor mandag kveld enige om at de skal møtes på nytt.

– Meklerne og partene er enige om at det er hensiktsmessig å benytte tirsdag og onsdag til særmøter mellom meklerne og partene etter behov, og til eventuell kontakt mellom partene og interne overlegninger hos partene, opplyser Riksmekleren.

Partene er også enige om å holde neste fellesmøte torsdag klokken 10. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere