*Nettavisen* Nyheter.

Grunnlovsfeiringen sjøsettes med suppe og 3D-show

Oslo (NTB): Med 1814-suppe, bål og fakler inviterer Stortinget til vinterlig folkefest ved Eidsvollsbygningen. Festen åpner 200-årsfeiringen av Grunnloven.

Både konge- og kronprinsparet vil være til stede på festen søndag 16. februar, som også sendes direkte på NRK. Stortingspresident Olemic Thommesen er vert, men han får drahjelp av Nadia Hasnaoui, som skal lede showet.

Kalaset holdes utendørs, men Stortinget lokker med varme drikker og fersk gjærbakst til suppa som kan inntas rundt bålpanner i parken utenfor Eidsvollsbygningen. Publikum vil få se det som omtales som en spektakulær fasadeprosjisering av 3D-bilder om bygningen og historien.

Datoen for jubileumsåpningen er ikke tilfeldig valgt. 16. februar 1814 er det 200 år siden det såkalte notabelmøtet på Eidsvoll, der «notabiliteten» i Norge besluttet at de skulle innkalles til riksforsamling for å utarbeide en grunnlov, og at kongen skulle velges av folket.

Eidsvollsbygningen har blitt restaurert til jubileet, men den vil ikke åpnes for publikum før tirsdag 18. februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.