*Nettavisen* Nyheter.

Gruppeleder for Venstre, Hallstein Bjercke, kritiserer Oslo-byrådet for å gå til høyresiden

Byråd Hallstein Bjercke kritiserer byrådet for å innhente støtte i byggesaker på høyresiden.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Byrådet går konsekvent til høyresiden for støtte i byggesaker, mener gruppeleder for Venstre, Hallstein Bjercke og kaller dette for «betongsosialisme».

09.07.18 22:45

- I samtlige saker med uenighet har byrådet konsekvent prioritert utbyggingsinteresser foran naturverdier, solforhold, kulturminner og bomiljø, sier Bjercke til Aftenposten.

Ifølge Bjercke blir byggeprosjektene avgjort enstemmig siden kompromissene og løsningene er inngått på forhånd, men når de ikke er det går byrådet til høyresiden i stedet for sentrumspartiene eller Rødt for flertall.

Les også: Moxnes' tre krav for Ap-samarbeid

Han har gått igjennom flere detaljreguleringer som bystyret har gjort i perioden. Bjercke mener dette viser den konkrete byutviklingspolitikken.

- Dette har alltid vært byutviklingspolitikken til Ap. Men vi trodde at da MDG fikk posten som byutviklingsråd, så ville det gi et synlig preg. Men i den konkrete politikken som føres, ser vi ikke et spor av MDG, mener Bjercke.

Byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) sier til avisen at han mener Bjerckes bruk av begrepet betongsosialisme når bystyret vil noe annet enn det Venstre og Rødt vil, er kuriøst.

Han påpeker at de som regel får klager på at MDGs avtrykk på byutviklingspolitikken er for stort.

Les mer: MDG stemmer med Rødt i 79 prosent av sakene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag