*Nettavisen* Nyheter.

Gruppevoldtatt inne på restaurant

Foto: Anne Mørk-Tønnesen (Halden Arbeiderblad)

Først ble Halden-kvinnen dopet ned. Så ble hun voldtatt av tre menn inne på en restaurant etter stengetid.

(Halden Arbeiderblad) Hendelsen skjedde natt til lørdag 1.juni.

Den gifte kvinnen var ute på byen og hadde ifølge sin egen forklaring inntatt kun to-tre drinker. På et utested i Halden ble hun kontaktet av en bekjent som inviterte henne på nattmat på en av byens restauranter etter at utestedet stengte.

Hun takket ja til invitasjonen og ble med den bekjente og to personer som arbeidet ved restauranten. Da hun ankom, ble hun servert en drink og dopet ned.

Da hun kom til bevissthet igjen, var gruppevoldtekten allerede i gang.

Endret forklaring

Alle de tre tiltalte nektet først å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men endret senere forklaring i nye politiavhør. I retten hevdet alle tre at det var snakk om frivillig sex.

Den forklaringen trodde derimot ikke tingretten på.

- Det er vanskelig å feste lit til de tiltaltes forklaringer. De har endret sine politiforklaringer på vesentlige punkter, og forklaringene er innbyrdes motstridende på helt sentrale punkter, konkluderer retten med.

Selv om de ikke har funnet noen bevis for at kvinnen ble dopet ned, så har de valgt å tro fullt og helt på hennes forklaring i retten.

Fem år i fengsel og 400.000 i erstatning

- Fornærmedes forklaring er konsistent og sammenhengende, den er ikke endret underveis. Hennes beskrivelse av hvordan hun mistet bevisstheten, hvordan hun til dels våknet, hva hun da maktet å observere før hun «falt ut igjen» fremstår som troverdig etter rettens syn, står det å lese i dommen.

To av de tiltalte, som begge er i 30-årene, dømmes til grov voldtekt begått i fellesskap og må sone fem år og fire måneder i fengsel. Den tredje tiltalte, en mann i 40-årene, gjennomførte ikke samleie med fornærmede, men forgrep seg på henne. Han dømmes til tre år og åtte måneder fengsel.

I tillegg dømmes de tre til å betale kvinnen til sammen 400.000 kroner i erstatning.

Les flere saker fra Halden Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.