Gå til sidens hovedinnhold

Grusomme overgrep mot gisler i Sinai

Kairo (NTB): De blir voldtatt, banket opp, brent og får fingerneglene trukket ut. Bortførte afrikanske flyktninger utsettes for grusomme overgrep på Sinaihalvøya, advarer Amnesty International.

Da norske Ingvild Selvik Ask nylig slapp fri etter å ha blitt holdt som gissel i fire dager av beduiner i Sinai, fortalte hun at hun var blitt godt behandlet. Hun var uskadd, og hun hadde fått vann og mat.

Eritreiske flyktninger som er blitt holdt som gisler av beduiner i samme område, har imidlertid helt andre historier å fortelle. Ved en rekke tilfeller er gisler blitt utsatt for grove overgrep, skriver Amnesty International i en ny rapport. Flere har mistet livet i fangenskap, andre er blitt utsatt for brutal vold.

- Det er kvalmende å lese hvordan kriminelle gjenger kidnapper, mishandler og selger mennesker, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty i Norge.

Eritreerne er blitt bortført fra flyktningleirer i Sudan og brakt derfra til Sinaihalvøya. Ifølge Amnesty har gisseltakerne krevd løsepenger på opptil 200.000 kroner fra ofrenes familier.

Egypt og Sudan gjør ikke nok for å stoppe menneskehandelen, mener Egenæs. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar