NEW YORK (Nettavisen): I en fersk måling får president Joe Biden nå refs fra over 70 prosent av de spurte.

Etter at Joe Biden ble president, har bensinprisene i USA doblet seg og nå er det over 70 prosent av de spurte som mener han gjør en dårlig jobb med å håndtere bensinprisen og inflasjonen i landet.

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

Får bare støtte fra 37 prosent

Hele 72 prosent av de spurte er misfornøyd med hvordan Biden håndterer bensinprisene i landet, mens 71 prosent er misfornøyd med måten han håndterer inflasjonen på, viser meningsmålingen fra ABC News.

Dette er president Joe Bidens topp-prioritering, men velgerne mener han svikter totalt, viser meningsmålingen.

I begynnelsen av mai løftet Biden frem inflasjonen i landet som hans høyeste innenrikspolitiske prioritet, men så langt er det lite som tyder på at velgeren er fornøyd med det de har sett.

Les også: Trump er fly forbannet etter frifinnelse: - Dette landet går til helvete!

Meningsmålingen fra ABC News viser nemlig at det bare er 37 prosent som godkjenner Bidens håndtering av de økonomiske utfordringene landet er stilt overfor akkurat nå.

Bare 28 prosent mener Bidens håndtering av inflasjonen er bra, og kun 27 prosent mener presidenten gjør en god jobb med å kontrollere bensinprisene.

Biden vil senere i juni reise til Saudi-Arabia, etter at landet innfridde to av presidentens ønsker ved å godta en produksjonsøkning av olje og bidra til en våpenhvile i Jemen.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

USA var positivt overrasket da de oljeproduserende landene i Opec+, ledet av Saudi-Arabia, på torsdag i forrige uke vedtok å øke oljeproduksjonen, skriver NTB.

Det ventes å bidra til å redusere den høye prisen på bensin i USA, som er en viktig årsak til den lave oppslutningen om Biden.

– Mange amerikanere er urolige

Fredag kom tall som viste at jobbveksten i USA i mai var sterkere enn det som var ventet.

Arbeidsledigheten i USA ved utgangen av mai var på lave 3,6 prosent, noe sm gjør mai til den tredje måneden på rad med denne ledighetsraten.

Les også: Slik svarer Zelenskyj på Trump-spørsmålet: - Beklager at jeg sier noe som du ikke liker

Selv om Biden gleder seg over de positive arbeidsledighetstallene, erkjenner han at svært mange amerikanere nå er bekymret for økonomien.

– Jeg vet at selv med dagen gode nyheter, så er det mange amerikanere som er urolige, og jeg har forståelse for den følelsen, sa Biden fredag.

Der Biden scorer høyest i målingen til ABC News, er når det gjelder håndteringen av koronapandemien. 56 prosent mener han håndterer pandemien bra, men ifølge meningsmålingen er pandemien nå et av de minst viktige problemer for amerikanere.

Synkende støtte blant de svarte

En meningsmåling gjengitt av Washington Post, viser at støtten til Biden blant den svarte befolkningen USA også er synkende.

Undersøkelsen viser at 7 av 10 svarte amerikanere nå støtter Biden, noe som er ned 8 prosentpoeng fra i april i fjor, da han fikk støtte av 78 prosent av de spurte.

Kan bli fiasko for Biden

På mandag fikk også Biden et nytt slag i ansiktet, da det ble klart at Mexicos president López Obrador takket nei til et toppmøte i USA.

López Obrador takker nei til Bidens invitasjon til toppmøte for det amerikanske kontinent og begrunner det med at Cuba, Venezuela og Nicaragua ikke er invitert.

At López Obrador ikke kommer, er et betydelig slag mot Biden som hadde planlagt at migrasjon langs USAs sørlige grense skulle være et hovedtema på toppmøtet. Det blir vanskelig når Mexicos president uteblir, og møtet kan dermed bli en fiasko for Biden, skriver NTB.

– Jeg drar ikke til toppmøtet fordi de ikke har invitert alle Amerikas land. Jeg mener det er nødvendig å endre politikken som har vært påført oss gjennom århundrer, sa López Obrador på sin daglige pressekonferanse mandag.

Les mer: Mexicos López Obrador takker nei til toppmøte i USA