RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gruvearbeidere løslatt i Sør-Afrika

Pretoria (NTB-DPA-AFP): Sørafrikanske myndigheter har løslatt 47 av de 270 gruvearbeiderne som ble arrestert og siktet for drapene på 34 kolleger. De 34 ble skutt av politiet i august.

Arbeiderne skulle framstilles for en domstol ikke langt fra den uroherjede Marikana-gruva mandag ettermiddag. Domstolen løslot dem etter at påtalemyndigheten frafalt drapssiktelsene.

De løslatte gruvearbeiderne sang og danset da de forlot rettslokalene og gikk inn i ti ventende minibusser som skulle ta dem tilbake til Marikana.

- Jeg skal hjem nå. Jeg skal dra og finne familien min i Marikana, sa 32 år gamle Siyabulela Milo til nyhetsbyrået AFP.

Det var ventet at 160 av de resterende gruvearbeiderne skulle bli løslatt senere mandag. På grunn av en formalitet må ytterligere 110 arbeidere bli bak murene fram til nytt fengslingsmøte torsdag. Hjemmeadressene deres er nemlig ikke bekreftet.

Samtidig opplyser sørafrikansk politi at fire mennesker ble såret i en skyteepisode i en streikerammet gullgruve øst for Johannesburg. Politiet avfyrte tåregass og gummikuler for å spre oppsagte arbeidere som blokkerte inngangen til gruva. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere