Gruvearbeiderne kan endelig snakke med familien

Foto: IVAN ALVARADO/ARIEL MARINKOVIC (Reuters)

Kommunikasjonslinje sendt ned til de innesperrede gruvearbeiderne 701 meter under bakken.

29.08.10 20:45

Etter tre uker i fangenskap kan nå gruvearbeiderne endelig få direktekontakt med familien.

En kommunikasjonslinje er søndag sendt med til de 33 chilenske gruvearbeiderne. Det opplyser Chilenske myndigheter, ifølge CNN.

Mens familiemedlemmer døgnvåker i en egenoppsatt teltleir med navn «Camp Hope», fortsetter arbeidet med å bore en 60-70 cm bred sjakt som skal få gruvearbeidene ut. Arbeidene holder på 24 timer i døgnet, og det er ventet å ta opptil fire måneder å komme fram.

Videovisninger
Onsdag denne uken ble det sendt opp en 45 minutter lang video hvor de sender hilsener til sine kjære. Deler av videoen er frigitt til media, og opptakene viser at gruvearbeiderne fortsatt holder motet oppe. Filmingen er en del av myndighetenes planlagte aktiviteter som skal holde gruvearbeiderne sysselsatt mens de oppholder seg i mørket, 700 meter under bakken, ettersom isolasjonen er en enorm påkjenning.

Torsdag kveld ble videoen vist fram på et stort lerret for både familie og venner, som ikke har sett sine kjære på tre uker. Men familien hadde neppe trodd at de skulle få se gruvearbeiderne ved så godt mot.

Nå kan altså gruvearbeiderne endelig ha direktekontakt med familien med hjelp av en ny kommunikasjonslinje.

Det er tidligere kommet fram at noen av gruvearbeiderne har vist tegn til depresjon etter at de fikk beskjed om at redningsarbeidet ville ta flere måneder, og det er blitt sendt ned antidepressive medisiner.

Les mer: Må vente i månedsvis

Senger, sjampo, MP3-spillere og TV
For å hjelpe gruvearbeiderne gjennom månedene med isolasjon har det blitt sent ned rammesenger av aluminium, håndklær, varmtværsklær som transporterer vekk svette, sjampo, og andre sanitærmidler. I tillegg er det sendt ned MP3-spillere og mini-TV-prosjektor med opptak av fotballkamper og andre filmer.

Les også: Slik lever de 700 meter under bakken

Paven ber for de pårørende
Pave Benedikt XVI sa i sin ukentlige melding fra slott Gandolfo, som er hans sommerresidens, at han ber for gruvearbeiderne og pårørende.

- Jeg skal fortsette å be for dem slik at de kan forbli rolig mens de venter på en lykkelig løsning på det pågående redningsarbeidet, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag