Det ulmer i Senterpartiet i Agder, der strømpriser, dieselpriser og priser på kraftfor har ført til økende misnøye med regjeringen. Lokale Sp-politikere krever at regjeringen tar tak innen påske og uttrykker stor misnøye med at finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ikke er mer synlig, skriver Fædrelandsvennen.

Les også: Dette skriver avisene om politikk mandag 28. mars

Fylkespolitiker Margit Dale sier både lokale Sp-folk og velgere tar kontakt og er frustrerte. Det har hun forståelse for.

- Dette er løfter som ikke er oppfylt, og regjeringen må ut og kommunisere hva den har tenkt å gjøre, sier hun til avisa.

Har hastverk

Hun sier hun forventer at regjeringen holder løftene som ble gitt i valgkampen, særlig når det gjelder dieselpriser og strømstøtte til næringslivet. Sammen med andre Sp-folk fra Agder har hun sendt en melding til partiet sentralt og sagt at nå begynner det å haste.

- Jeg kan ikke stå på stand i valget om et år hvis jeg ikke kan forsvare det jeg har gjort i mellomtiden, sier hun ifølge Fædrelandsvennen.

Angrer på valget i 2021

Noen sier rett ut at de angrer på valget de gjorde i 2021. En av dem er Svein Salve Lislevand, som sier løftet om lavere drivstoffpriser var avgjørende den gang:

- Hvis du lurer på om jeg angrer på at jeg stemte Senterpartiet, så er svaret ja sier han til avisa.

Ved stortingsvalget i 2021 fikk Senterpartiet en oppslutning på 13,5 prosent. I den siste meningsmålingen Sentio Research utførte for Nettavisen i mars fikk partiet en oppslutning på 9,2 prosent. Hadde det vært valgresultat, ville Sp mistet 11 plasser på Stortinget.

Les også: Sjeføkonom vil dele ut Oljefondet til folket