Gå til sidens hovedinnhold

Guardian: - USA spionerte på alliertes ambassader

London (NTB): Frankrike, Italia og Hellas var blant 38 mål for amerikansk spionasje, viser nye dokumenter lekket av Edward Snowden.

Ifølge The Guardian var en rekke allierte land på en liste med mål for amerikansk etterretning. Et dokument avisen har fått tilgang til viser at de franske, italienske og greske ambassadene sto på listen.

Også ambassadene til Japan, Mexico, Sør-Korea, India og Tyrkia var blant de 38 ambassadene i Washington og ved FN-hovedkvarteret i New York som var mål.

Et dokument viser også hvilke metoder amerikanerne skal ha brukt i overvåkingen. Blant annet skal de ha installert små og skjulte mikrofoner og sendere i elektronisk utstyr. De tappet også kommunikasjonskabler og samlet elektroniske signaler med spesiallagde antenner.

En av avlyttingsmetodene avisen skriver om hadde kodenavnet «Dropmire». Det var en liten sender som var satt inn i en kryptert faks i EUs kontorer i Washington. Maskinen ble brukt til å sende meldinger til de ulike i EU-landenes utenriksdepartement.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre