*Nettavisen* Nyheter.

Gud er en hipp og god vert

Morgan Freeman som Gud i filmen «Bruce Almighty».

Gud er en hipp og laid-back fyr, og ikke streng og straffende. Det konkluderer en religionsviter med etter å lest kjendisenes meninger i Dagbladet.

22.02.06 15:54

Hver eneste lørdag spør Dagbladets Magasinet hva norske kjendiser ønsker Gud sa når de ankom himmelen, dersom den fantes. Svarene har vært mange, men felles for de fleste av dem er at Gud er en litt puslete, men veldig vennlig fyr som byr på øl og kaffe i himmelen.

- Vi blir stilt overfor en Gud med temmelig begrenset personlighet. Han er hipp, passe laid-back og en god vert. Man tenker ikke lenger på Gud som streng og straffende, sier religionsviter Ingvild Gilhus til Universitetet i Bergens interne nettavis, På Høyden.

Gilhus mener at kjendisenes svar gjenspeiler allmennhetens oppfatning av det religiøse. Hun viser blant annet til at kirken har mistet sin monopolmakt på Gud, og at Gud brukes på stadig flere områder - spesielt innen underholdningsbransjen.

- Noen vil kanskje si at forestillingen om Gud som kompensator kanskje også er på hell, men hovedpoenget er at man nå står fritt til å plukke litt herfra og derfra på det religiøse markedet og sette sammen sitt eget gudsbilde, sier Gilhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag