Gå til sidens hovedinnhold

"Guder" vant etter stemmeskred

En flom av stemmer gjorde at Olympen gikk seirende ut av Nordstrands Blads lokale russebusskåring.

VÅRT DISTRIKT: Etter at et nytt regelverk satte en stopper for mange av russebusskåringene på skolene i fjor, bestemte Lokalavisene Oslo seg for å arrangere en egen kåring. Nominasjonene har det vært russen og leserne selv som har stått for.

LES OGSÅ: Flere Oslo-vinnere

Etter fjorårets suksess ble det russebusskåring også i år. Etter nesten tusen opptalte stemmer var det klart at Olympen får tittelen årets russebuss 2009 i vårt distrikt. Med over 200 stemmer fikk bussen over dobbelt så mange stemmer som nummer to på listen, Kings and Shadows som fikk 96 stemmer. Som nummer tre kom Smurfs med 91 stemmer tett etterfulgt av Turister i Norge, The Game og Bigtime.

- Det er dødskult å vinne selvfølgelig, er meldingen fra 26 oppstemte russ.

Brann i påsken

Det så en stund mørkt ut for den mytologi-inspirerte bussen med russ fra Nordstrand, Lambertseter og Bjørnholt videregående skoler. I påsken fikk de sjokkmeldingen om at bussen stod i fyr og flammer. Det var trolig en feil i varmeanlegget som forårsaket brannen og en utbrent buss og skader for rundt 400 000 kroner var et faktum. Nå hadde Olympens 26 festklare russ kun to uker på å få bussen klar.

- Vi må gjøre et års arbeid på to uker, men det må vi bare klare, var beskjeden fra Mads Hanssen. Det har versert rykter om at gutta selv hadde startet brannen ved å grille på taket. Dette rykter ønsker de å avkrefte med det samme.

- Vi vet fortsatt ikke nøyaktig hvorfor brannen oppstod, men det med grillingen er bare oppspinn, sier de.

Oppturer etter brannen

Desto større var gleden da de med blod, svette og tårer fikk bussen klar til "rulling" fredag den 24. april. Da hadde gutta jobbet døgnet rundt i skift, og det var en sliten, men glad gjeng som inntok Tryvann. Med et anlegg uten sidestykke og fulle av godstemning, var belønningen for strevet å bli tildelt den gjeve tittelen "Ringenes Herre" på Tryvann.

I tillegg stikker altså "de greske gudene" på Olympen av med seieren i årets russebusskåring i regi av Nordstrands Blad.

Men det har kostet. I løpet av de siste par årene har utallige timer blitt tilbrakt med dugnader for å samle inn penger til bussen. Over 50 000 kroner hver har de spyttet inn i kjempeprosjektet. Til sammen har kostnaden vært på svimlende 1,6 million kroner. Gutta har blant annet båret ved i samarbeid med Lions. Men de er enige om at det er verdt prisen og strevet.

- Det har vært en sykt fet russetid så langt, sier Mats Bache.

LES OGSÅ: Vinneren av Oslo-kåringen

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn