RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gudesens reservefond

Sist oppdatert:
Opticom-grüdner Hans Gude Gudesen har i likhet med de to britene som styrer selskapet tatt ut millioner av kroner de siste årene. Gudesen sier pengene har gått til reservekapital for videre polymerforskning
Hans Gude Gudesen har, gjennom sitt belgiske selskap Smart Materials, mottatt nærmere 30 millioner kroner i konsulenthonorar og bonuser fra Opticom de siste fem årene. Det er nesten like mye som hver av de hardt kritiserte britene Robert Keith og Thomas Fussell har tatt ut i samme periode. skriver Aftenposten fredag.

Men Gudesen hevder at ikke har brukt annet av pengene en det som går til skatter og avgifter og driften av Smart.

Tvert imot sier han nå til Aftenposten at pengene står i et slags fond som kan bli skutt inn i Opticom igjen.

- Disse pengene har fungert som buffer og reservekapital for det forskningsarbeid jeg leder i Opticom. Min aksjeformue har hatt og har tilsvarende funksjon, sier Gudesen til avisen.

Han vil imidlertid ikke kritisere Robert Keith og Thomas J. Fussell, mens sier videre til at han er klar til å fjerne honorarene til seg selv og den britiske duoen.

- Ja, det er soleklart at jeg vil. Jeg er så heldig at jeg har tilgang til andre midler gjennom min familieformue. For meg er det å ta ut lønn i Opticom en smule meningsløst, sier Gudesen til avisen.

I mai 2004 sa han fra seg alle opsjoner og tegningsretter til 225 000 aksjer i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere