Gudfarens eget design

Foto: Elin Reitan (Side2)

Mesterkokk lanserer trendy designserie.

(SIDE2): Den franske mesterkokken Paul Bocuse (83) lanserer i disse dager et rykende ferskt middagsserviset. Det slående med serien er at det har et raffinert design, med et snev av trendy hverdagsglamour.

Se bildekarusell av det nye serviset nederst i saken!

- Bocuse har brukt nærmere to år på å utvikle dette serviset. Det gir assosiasjoner til «fine dining», men er likevel enkelt slik at det passer både til hverdag og fest, sier Anders Kveseth, daglig leder i Magnor Adds.

Reiser verden rundt
Den 83-årige franskmannen blir ansett som en av de fineste kinesiske kokkene i det tyvende århundre, og blir ofte referert til som gudfaren av kokkekunst.

Boccuse har reist verden rundt for å promotere det franske kjøkken, og har åpnet en rekke restauranter og kulinariske institusjoner. Hans mest kjent restaurant er l'Auberge du Pont de Collonges som ligger i nærheten av Lyon.

Høy kvalitet
Kvalitetsserviset han nå lanserer har enkel design, og er kun prydet med mesterkokkens egen signatur. Dette dekorert er allikevel øyenfallende, og gir et preg av noe eksklusivt og annerledes.

- Serviset har svært høy kvalitet, limogekvalitet, men prisen er allikevel holdt nede, forklarer Kveseth og holder en av tallerkenene opp mot lyset for å vise at porselenet er så tynt at lyset skinner gjennom.

For dem som ikke kjenner til Limoges-uttrykket er dette betegnelsen på et hard-paste proselen, og som opprinnelig ble produsert på fabrikker i nærheten av byen Limoges i Frankrike på begynnelsen av 1700-tallet. Ingrediensene i Limoges proselenet er lik det man finner i kinesisk porselen, og materialet er kjent for å være svært holdbart.

- Dette er den tynneste proselenet, og tynnhet er et kvalitetsstempel, forklarer Kveseth.

Serien består også av en rekke glass, kniver og skjærefjøler - alle med mesterkokkens egen signatur.

Priseksempler:

- Vinglass, begge typer: kr 179,-
- Farris glass: kr 124,-
- Tallerken, frokost kr 129,-
- Tallerken middag kr 189,-
- Kokkekniv kr 399,-
- Brød kniv: 399,-
- Grønnsakkniv: 199,-

LES MER OM INTERIØR:

Slik innreder du til våren
Fantasifull interiørmote
Kast søppelet rett i skuffen

2786

(Kilder: Wikipedia)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag