*Nettavisen* Nyheter.

Gudmund og Norge vant

Det norske G 18-landslaget innledet EM-kvalifiseringen med seier.

14.11.09 10:02

Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal satt på benken, og så at lagkameratene slå Kazakhstan 2-0. Dermed fikk det norske G18-landslaget den starten de ønsket seg på EM-kvalifiseringen.

- Dette var en veldig bra start for oss og jeg er veldig fornøyd. Det ble en tøff kamp, men vi fortjente å vinne tilslutt, sier G18-landslagstrener Nils Johan Semb til fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Avgjorde i andreomgang

Men det var Kazakhstan som åpnet best og var det førende laget det første kvarteret. Norge kom mer med etterhvert og skapte også et par store sjanser ved Joshua King og Kristoffer Tokstad, men uten å få uttelling.

Andreomgang var bare noen få minutter gammel da innbytter Thomas Lehne Olsen var våkent frempå og jaget en ball. Kasakhstans midtstopper felte Olsen som bakerste mann, som betydde rødt kort og straffe til Norge. Den satte Vegar Eggen Hedenstad sikkert i nota.

Etter dette var det Norge som styrte og nevnte Olsen fastsatte sluttresultatet til 2-0 kvarteret før slutt etter at Stefan Johansen hadde prøvd seg i forkant.

- Fra 1-0 og inn så hadde vi god kontroll. Da kunne vi vunnet mer enn med de to målene vi fikk. Men det var viktig å få det første målet i denne kampen, sier treneren.

Gode muligheter

Seieren var uansett fullt fortjent.

- Vi hadde skudd på undersiden av tverrliggeren og var alene med keeper. Totalt skapte vi vel seks-sju store sjanser og slapp Kazakhstan lite til. En jevnt over solid kamp, forteller Semb.

Treneren er fornøyd med tre poeng i en tøff åpningskamp, men påpeker viktigheten av de to neste kampene.

- Vi har et bra utgangspunkt, men har ikke råd til noen feilskjær og må gjøre jobben vår, sier han.

Neste kamp spilles mot Andorra på søndag, før Belgia venter på onsdag.

- Jeg har ikke sett de lagene og kjenner derfor lite til dem. Men vi vet i alle fall at Belgia er en solid nasjon, som blant annet har slått Frankrike i år, sier Semb.

Kampfakta:

Norge - Kazakhstan 2-0 (0-0)

Sted: RS Waasland, St.Nicolas.

Tilskuere: 100

Dommer: Pawel Gil, Polen.

Gule kort: Abdissalam Ibrahim, Norge. Vladimir Sedelnikov, Askhat Mynbayev og Andrey Shetle, Kazakhstan.

Rødt kort: Vladimir Sedelnikov, Kazakhstan (51.min).

Mål: 1-0 Vegar Eggen Hedenstad (str, 51.min), 2-0 Thomas Lehne Olsen (74.min).

Norge (4-3-3): Arild Østbø - Vegar Eggen Hedenstad, Simen Wangberg, Espen Knudsen, Joakim Våge Nilsen - Kristoffer Tokstad (Markus Henriksen 40.min), Omar Elabdellaoui, Abidssalam Ibrahim - Stefan Johansen, Joshua King (Thomas Lehne Olsen 49.min), Jørgen Skjelvik (Flamur Kastrati 78.min).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.