RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VÅR I LUFTEN: Snart skal støvlene av og skoene på. Med denne skoguiden går du en velskodd vår i møte.
VÅR I LUFTEN: Snart skal støvlene av og skoene på. Med denne skoguiden går du en velskodd vår i møte. (Swims)

Guide til vårens skomote

Sist oppdatert:
Med disse tipsene får du fancy føtter når sneen smelter.

(LXUS.no) Husker du den herlige følelsen fra barndommen da du endelig kunne parkere cheroxene for vinteren og finne frem småskoene? Bena føltes med ett lette som fjær og igjen var det gøy å spille stikkball og hoppe strikk og andre ting som krevde at man måtte løpe fort.

MER HERREMOTE:
Syv plagg alle menn bør ha i skapet
Vis frem sprettrumpen, gutter!

Selv om gatene her til lands fortsatt er dekket av sne, går vi mot lysere tider - og om ikke lenge er våren her igjen. Siden sko som kjent kan ødelegge et helt antrekk, tenkte vi å være ute i god tid med å fortelle deg hvordan du skal sko deg når sneen smelter.

Den svenske motebloggen Manolo.se har har spådd hva de tror blir vårens vinnere på velkledde manneføtter. Se deres tips og LXUS' egne favoritter her, og gå en velskodd vår i møte!

Snøresko

Man må ikke gå med mokkasiner selv om det er vår. Snøresko fungerer finfint i vårmånedene, men når det blir varmere og lysere i været kan de med fordel byttes ut med smalere varianter i lysere farger og tynnere såler.

Loafers

Loafers finnes i alle farger og modeller, men gå for en lett og lekker variant og ikke de klumpete med traktorsåle. Brunt er en farge som kler vårgarderobene godt, og skoene passer både til dress og jeans.

Ørkensko

Man tenker ikke først å fremst på sko med litt høyde når våren kommer, men ørkenskoene fungerer også i sommerhalvåret - så lenge du går for en nett variant. Klassisk sandfarge er en sikker vinner, men nå finnes Indiana Jones-skoene også i en rekke fargesterke utgaver.

Mokkasiner

Myke semskede mokkasiner i friske farger er en fryd for både øyet og føttene. Skal du gå med mokkasiner, bør du gjøre som Kjell Inge Røkke og droppe sokkene. Dersom du absolutt ikke klarer å gå uten sokker, bør du ifølge Manolo.se i hvert fall ikke velge sorte - det blir en altfor sterk kontrast til en så avslappet skomodell.

Tøysko

Sneakers og andre stoffsko er blitt moderne klassikere. Og selv om du ikke er noen stor fan av sneakers, byr vårkolleksjonene på et rikt utvalg av ikke-glorete sådan.

Og glem ikke kalosjene...

Selv om de massive snemengdene som nå dekker vårt landstrakte trolig smelter om ikke lenge, betyr ikke det at du slipper unna regn og annet slaps her til lands. Og hva er vel vitsen med å spandere på seg et par semskede pastell-mokkasiner fra Tod's om du skal ødelegge dem i første og beste sølepytt?

Lær av din bestefar og finn frem kalosjene! LXUS-redaksjonens favoritter er de fargerike modellene fra norske Swims, som pynter opp selv den mest grå regnværsdag og fremkaller et smil hos alle forbipasserende.

Swims finnes til både ham og henne og i en rekke spreke farger og ulike høyder. Så da kan du kanskje kvitte deg med vinterstøvlene litt tidligere i år?

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere