RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guide til virtuelle verden

Er du en av de som har hørt snakk om virtuelle verdener i det siste, men usikker på hvor de finnes og hva man gjør der?

(SIDE2): Playforia er ny virtuell verden for ungdom i alle aldre. Den virtuell verden består av seks forskjellig bydeler hvor du kan bygge, bo og møte nye venner.

Sjekk ut Playforia her.

Virtuelle verdener er et relativt nytt fenomen her i Norge og noen spør seg kanskje; hva gjør man i en virtuell verden? Det å være sosial, chatte og møte nye venner står i fokus. I tillegg har vi et par andre tips til deg som vil sjekke ut en helt ny virtuell verden.


1. Gå på oppdagelsesferd
Dette anbefaler vi at du gjør aller først. Du kan nemlig selv bestemme i hvilke bydel dine leiligheter og hus skal ligge og da er det greit å gjøre seg kjent med områdene først. I Playforia finner du også seks fellesområder hvor du kan møte andre Playrayere på din vei. Du chatter enkelt med dem via figuren din som også kan hoppe, danse, vinke og le.

2. Vær kreativ
Når du har bestemt deg for hvilke område som passer best for deg bestemmer du hvilke type leilighet eller hus du vil ha. Det gjør du enkelt i butikken. Og Playforia er virkelig det billigste stedet å bo akkurat nå, de fleste leilighetene er helt gratis. Når du har fått og plassert ditt hus er det på tide å dekorere det. Du finner alt du trenger av møbler, planter og tilbehør i samme butikken du fant leiligheten i. Husk; her er det bare din fantasi som setter grenser, miks og match som du vil.

3. Møt nye venner og andre som deg
Det er alltid hundrevis av andre spillglade mennesker online, så det å møte nye venner er ikke noe problem. Fellesrommene er perfekte for å komme i kontakt med andre. Og når dere har blitt litt mer kjent er det enkelt å invitere venner hjem i leiligheten eller huset du har laget for en mer fortrolig samtale.

4. Bli med på aktiviteter
Hver uke kan du være med på forskjellige aktiviteter i den virtuelle verden. Vi kan nevne Månedens Rom, Live Quiz og labyrinter som noen av tingene du kan være med på. Disse aktivitetene er også en perfekt mulighet for å treffe enda flere Playrayere, aktivitetene skjer ofte i et rom til samme tid hver uke.

5. Hvis du trenger en pause - spill spill
Playray har også mange morsomme nettspill, perfekt dersom du trenger en liten pause fra dekoreringen eller dersom du har truffet andre Playrayere som har samme favorittspill som deg. Da er det enkelt å utfordre noen i biljard eller minigolf. Du veksler nemlig enkelt mellom den virtuelle verden og spillene.

Playforia er vinterens kuleste møtested for ungdom. Ikke medlem ennå?
Bli med i gjengen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere