*Nettavisen* Nyheter.

Guinea-Bissaus narkokonge pågrepet

Praia (NTB-Reuters): Amerikansk narkotikapoliti har pågrepet den tidligere øverstkommanderende for marinen i Guinea-Bissau, som i flere år har vært etterlyst for narkotikasmugling.

Admiral José Americo Bubo Na Tchuto ble tatt sammen med fire andre personer i internasjonalt farvann tirsdag, ifølge kilder som kjenner til operasjonen.

Den lille vestafrikanske nasjonen er blitt et knutepunkt for smugling av kokain fra Sør-Amerika til Europa. De siste ti årene har de søramerikanske basene benyttet seg av øyene utenfor kysten av landet som base for smuglingen.

Na Tchuto, som tidligere har vært involvert i flere kuppforsøk, ble fraktet til Kapp Verde. Derfra blir han sendt til USA der han skal stilles for retten.

Han var én av to personer fra Guinea-Bissau som i 2010 ble identifisert av USA som betydelige internasjonale narkotikasmuglere. Den andre var stabssjefen i flyvåpenet, general Ibraima Papa Camara.

De hadde begge noe å gjøre med et fly som det amerikanske finansdepartementet mener ble brukt til å smugle hundrevis av kilo med kokain fra Venezuela til Guinea-Bissau i 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.