RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Guinea erklært fri for ebola

Guinea ble tirsdag erklært ebolafritt. Mer enn 2.500 mennesker har dødd av viruset i det vestafrikanske landet.

Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) og myndighetene som har erklært Guinea fritt for ebola. Et land blir erklært ebolafritt når det er 42 dager siden den siste ebolapasienten enten er erklært frisk eller er død, og det ikke er registrert noe nytt smittetilfelle.

Det er registrert 3.800 tilfeller av ebola i Guinea. I alt har det vært registrert 28.600 tilfeller, og 11.300 har dødd av viruset siden epidemien brøt ut for snaut to år siden, ifølge tall fra WHO. De aller fleste tilfellene har vært registrert i Guinea og nabolandene Liberia og Sierra Leone.

Sierra Leone ble friskmeldt i november. Liberia ble erklært fritt for ebola både i mai og september i år, men begge ganger dukket nye tilfeller opp. Liberia har ikke registrert noen nye ebolatilfeller siden november, og dukker det ikke opp flere, vil landet bli erklært ebolafritt igjen i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere