RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulati: Skjønner at folk vil reagere på asylpolitikken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): FpU-leder Himanshu Gulati blir statssekretær i Justisdepartementet. 25-åringen sier han skjønner at folk kan komme til å reagere på Frps asyl- og innvandringspolitikk.

Gulati overtar rollen som Pål Lønseth (Ap) har hatt i Justisdepartementet i flere år, og blir den yngste av statssekretærene i den nye Solberg-regjeringen.

- Vi kommer til å drive en politikk vi mener er riktig. Vi skjønner at folk kan reagere på det, men vår jobb er å gjøre det vi mener er riktig, og det gjør vi selv om alle ikke blir like glade, sier Gulati til NRK.

Nå skal 25-åringen uttale seg på vegne av regjeringen i vanskelige innvandrings- og asylspørsmål. Gulati må ikke minst forsvare omdiskuterte Frp-forslag som flere lukkede asylmottak

- Jeg tror mange allerede merker at det er en ny regjering. Vi kommer til å jobbe for eksempel for at man skal ha lukkede mottak for dem som ikke vil samarbeide med myndighetene, og for raskere utsending av for eksempel kriminelle asylsøkere, sier 25-åringen.

Himanshu Gulatis foreldre kom til Norge som arbeidsinnvandrere fra India på slutten av 70-tallet. Gulati er født i Førde og var den første lederen i et norsk ungdomsparti med flerkulturell bakgrunn da han ble valgt til leder i FpU i 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere