RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GulfMark forsiktige optimister for supplymarkedet

Sist oppdatert:
Supplyrederiet GulfMark Offshore har hatt en tøff periode finansielt, og klart heller ikke i tredje kvartal å unngå minus. De er imdilertid forsiktige optimister i forhold til markedet
GulfMark som blant annet er en større aktør i Nordsjøen innen supply fikk et resultat på minus 0,5 millioner dollar i tredje kvarta etter driftsinntekter på 34,1 millioner dollar.

Tallene inkluderer negative effekter på 4,3 millioner dollar som følge av refinansieringen selskapet gjorde i høst. Selskapet har hatt store finansielle problemer det siste året og har vært gjennom en restrukturering.

Driftsresultatet endte på 5,2 millioner dollar, opp fra 3,4 millioner i samme periode i fjor.

Forsiktig optimist

- Markedsutviklingen gjennom tredje kvartal var ganske oppmuntrende. I fjor trakk Nordsjømarkedet fordeler av en kraftig aktivitetsøkning tidlig på sommeren etterfulgt av en periode med svekkelser. I år har det ikke vært noen tilsvarende topp i kvartalet, men hver måned har vist en utvikling i forhold til den forrige, sier president Bruce Streeter i GulfMark i en kommentar til tallene.

I oktober har markedet vært preget av ytterligere økning i rater og utnyttelse, og en rekke forespørsler for begynnelsen av neste år bør gi ytterligere forbedring, mener Streeter.

Han ser også fortsatt bedring i markedene utenfor Nordsjøen.

- Selv om vi går inn i en sesongmessig periode hvor aktiviteten pleier å svekkes, er vi forsiktige optimistisk i forhold til at etterspørselen vil fortsette å vokse og fortsette gjennom et utsiktsmessig travelt 2005, sier Streeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere