RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulfstater vil bli kvitt Jemens president

Foto: Hassan Ammar (Ap)
Sist oppdatert:
Jemens president vil ikke gå av nå, men ledere for flere naboland ber ham overføre makt til visepresidenten.

De seks gulfstatene Emiratene, Saudi-Arabia, Oman, Qatar og Kuwait legger press på Jemens president Ali Abdulla Saleh og ber ham overføre makt til sin visepresident og danne en nasjonal samlingsregjering, melder CNN.

Inviterer partene til forhandlingsbordet
Representanter for samarbeidsrådet for de seks statene møttes i Riyadh søndag. I en uttalelse inviterer de også Jemens regjering og opposisjonens representanter til et møte i Saudi-Arabia, men uten at det ble gitt noen tidsramme.

Sist uke sa Saleh at han hilser rådets forsøk på å hjelpe landet ut av den politiske krisen velkommen. Han sa også at han har planer om å gå av, men at det må skje som en del av en fredelig og konstitusjonelt riktig ramme.

Har styrt siden 1978
Saleh har styrt landet siden 1978. Inspirert av hendelsene i Tunisia og Egypt, har også Jemen den siste tiden vært preget av opptøyer og demonstrasjoner med krav om Salehs avgang.

Saleh har sagt at han ikke vil stille til valg for en ny periode, men nekter å gå av nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere