RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull fortsatt over 400 dollar

Sist oppdatert:
Tross en kraftig styrking av dollaren den siste halvannen uken, så fortsetter gullprisen å holde seg på nivåer over 400 dollar pr. unse
Gullprisen falt videre på fredag i amerikansk handel i takt med at dollaren styrket seg ytterligere. Det har vært en liten rekyl i gullprisen i dag, og i spotmarkedet er en unse sist omsatt på 404,30 dollar pr. unse, som er opp 1,40 dollar fra fredagens sluttkurs.

Gullprisen falt fra 408 til 402 dollar fredag i det dollaren igjen styrket seg, slik den har gjort de siste halvannen til to ukene etter blant annet en viss forbedring i makrotall og tilbakefall for oljeprisen.

Likevel er en gullpris over 400 dollar pr. unse å betrakte som sterkt i et historisk perspektiv. På de 30 siste dagene har gullprisen steget 3,5 prosent, mens gullprisen nå er 7,7 prosent høyere enn for et år siden.

Ifølge internasjonale nyhetsbyråer er fokus i gullmarkedet nå på utkomme og signalene fra det republikanske partiets landsmøte i New York denne uken.

Det amerikanske gullmarkedet holder stengt i dag på grunn av fridagen Labour Day. Det samme gjelder London, men handelen foregår likevel i det elektroniske markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere