RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gull til nye rekordnivåer

Sist oppdatert:
Gullprisen er på vei til nye historiske toppnivåer i ettermiddag, og handles nå i New York på de høyeste kursnivåene siden slutten av 1980-tallet
Februarkontrakten for gull på New York Mercantile Exchange er omsatt på 421,90 dollar pr. unse i tidlig handel i ettermiddag norsk tid. Dette er de høyeste nivåene for gull på over fjorten år.

Det er videre fall for dollaren mandag som har fått gullprisen til å stige videre etter at den nådde nye rekordnivåer i romjulen. Lille nyttårsaften endte sluttkurs over 417 dollar for februar kontrakten. Det er det høyeste nivået siden oktober 1988. Intradag har imidlertid gullprisen vært høyere ved inngangen til 1990, men nå passeres også disse nivåene.

Det er kommentarer fra den amerikanske sentralbanken over helgen som har fått dollaren til å falle ny nye bunnivåer mot euro og andre viktige valutaer. Det gjør at gull blir stadige billigere som investeringsobjekt for investorer med andre valutaer enn dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere