RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gulla forlater Scandinavian Design Group

Sist oppdatert:
Jens Bonesmo (bildet) tar 18. august over som ny administrerende direktør i Scandinavian Design Group etter Anne Gro Gulla.

Jens Bonesmo kommer fra stillingen som seniorkonsulent og leder for konseptutvikling i søsterselskapet JBR McCann.

Før dette har han arbeidet i Leo Burnett reklamebyrå (kom til McCann i mar) og i tekstilkonsernet Varner Gruppen. Jens Bonesmo er utdannet grafisk designer fra Instituto per Grafica e Publicitario i Firenze.

Anne Gro Gulla slutter etter fem år i SDG, hvor av de siste 3,5 årene som administrerende direktør. De siste årene har SDG vært Norges mestvinnende grafiske designbyrå i den prestisjefylte konkurransen Merket for God Design, men i fjor gikk det skeis.

I 2002 møtte designbyrået veggen. Driftsinntektene falt fra 44,9 millioner kroner i 2001 til 39 millioner kroner. SDG måtte bokføre et ordinært resultat på minus 9,1 millioner kroner.

Samme tall i 2001 var pluss seks millioner kroner.

- Jeg føler at jeg etter fem fantastiske år har behov for å gjøre en endring. SDG har vært og er en viktig del av mitt liv, og det er selvsagt litt trist å forlate en slik gjeng, men nå vil jeg ta fatt på nye og spennende utfordringer, sier Anne Gro Gulla i en pressemelding.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på de spennende utfordringene, og har stor tro på selskapet selv om markedet er stramt, sier påtroppende leder Bonesmo.

- Vi er veldig godt tilfreds med at Jens Bonesmo overtar som administrerende direktør, sier styreleder i Scandinavian Design Group, Thomas Høgebøl i morselskapet McCann Norge.

- Både markedet og SDG har behov for nye tanker, og Jens Bonesmo har vist entreprenørskap og en evne til å skape gode resultater i tidligere jobber, og kan se mulighetene på en ny måte. Tiden er inne for nye, spenstige grep, og vi har viljen til å gjennomføre dem, uttaler Thomas Høgebøl.

- Samtidig er vi selvsagt lei oss for å miste Anne Gro Gulla, som har vært en viktig del av selskapet i flere år. Vi ønsker henne lykke til videre, sier han i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere