RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullkantet for SAS-piloter

Sist oppdatert:
Pilotlønningene går rett til værs i det kriserammede flyselskapet.

SAS sliter med gigantunderskudd, og må kutte kostnadene kraftig.

Samtidig vil årets lønnsoppgjør gi de fleste av de 2000 pilotene i selskapet over 100.000 kroner mer i lønn, skriver Dagsavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Gjennomsnittsalderen blant pilotene i flyselskapet er på rundt 50 år, og flertallet har allerede en årslønn på mellom 900.000 og 1,2 millioner kroner.

- Jeg oppfatter at ledelsen i SAS har betalt seg til ro blant pilotene, mens selskapet beveger seg mot kanten av stupet økonomisk, sier en erfaren pilot til avisen.

"Munnkurv" til forhandlere

Avisen hevder å vite at sjefforhandlere blant pilotene nærmest fikk munnkurv da det gode resultatet (se faktaboks) lå på bordet. Resultatet kunne angivelig "forstyrre" forhandlingene med de andre gruppene i SAS.

Nestleder i Handel og Kontor og tidligere tillitsvalgt i Braathens, Peggy Hessen Følsvik, stusser over resultatet. Fagforeningen skal snart inn i lønnsforhandlinger:

- Dette blir et godt argument for våre folk når de skal inn i lønnsforhandlinger. Det er ingen grunn til at enkelte grupper skal dra av gårde med mer av potten enn andre, sier Følsvik.

Administrerende direktør i SAS Norge, Ola H. Strand, avviser at selskapet har gitt pilotene en uansvarlig lønnsøkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere