RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullkantet hattrick

Sist oppdatert:
De asiatiske aksjene opprettholdt magien og steg til nye rekorder for tredje sesjon på rad.
Av: Niels Ruben Ravnaas

Høyere olje- og metallpriser gjorde at de råvarerelaterte selskapene i Asia ledet mandagens fremgang. Verdens største gruveselskap, BHP Billiton, klatret, mens Japans største gullprodusent, Sumitomo Metal Mining Co., endte på det høyeste nivået på et år.

- Ta en titt på råvareetterspørselen fra steder som Kina og du må tenke at du kan egentlig ikke tape om du ser det i et lengre perspektiv, sier forvalter Michael Birch hos Wallace Funds Management, ifølge Bloomberg.

Metallprodusenten Baoshan Iron & Steel Co. ledet indeksene Shanghai og Shenzhen 300 til nye rekorder på spekulasjoner om at de kinesiske stålprodusentene prismessig er undervurderte.

Nikko Cordial Corp. klatret med 13 prosent på rykter om at storbanken Citygroup Inc. Vil kjøpe seg ytterligere opp i meglerhuset.

Den brede Asia- og stillehavsindeksen til Morgan Stanley klatret med 0,1 prosent til 148,22 poeng, og til ny rekordnotering. Japans brede Topix-indeks endte på det høyeste nivået siden desember etter at den klatret med 0,1 prosent. Nikkei 225 klatret med 0,2 prosent.

Hovedindeksen i Taiwan klatret med 1,2 prosent etter at den var stengt hele forrige uke grunnet nyttårsfeiring. Hovedindeksen i Australia satte også ny sluttnoteringsrekord mens Kospi-indeksen i Sør-Korea steg. Ellers falt de fleste resterende markedene i regionen.

En måling av seks metaller, inkludert kopper og nikkel, handlet på metallbørsen i London klatret med 3,3 prosent 23. februar.

- Stålprodusentene har rom for å tjene mer fordi de er relativt billige sammenlignet med andre industrier i markedet, sier forvalter Wu Jianfei, ifølge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere