*Nettavisen* Nyheter.

Gullmedaljer ble til næringslivsparadis

Foto: SkjelbreidPoirée

Skiskytterheltene Liv Grete og Raphaels smått ville idé er realisert. Sjekk eldoradoet i fjordarm sørøst for Bergen.

17.08.11 07:58

Medaljegrossistene fra OL og VM i skiskyting Liv Grete og Raphael Skjelbreid Poirée har realisert et nytt eventyr.

Denne gangen bygger ikke eventyret på beinhard trening, men på 16 millioner kroner investert i ett kurs-, teambuilding- og konferansehotell som har fått navnet Skjelbreid Poirée. Senteret er lokalisert i Hålandsdalen i Fusa kommune i fjordarmene sørøst for Bergen.

Hytten på 600 kvadratmeter ble ferdigstilt i sommer. Her skal næringsliv og privatkunder frotse i luksus og teambuilding der skiskyting er en sentral ingrediens.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjelbreid Poirée

- Raphael og jeg skal jobbe som vertskap og teambuildingsledere, sier Liv Grete til NA24.

Har satset mye
Nesten alle pengene de to har tjent på idrettskarrieren er satset på prosjektet.

- Vi skal ikke underslå at vi har brukt mange av våre egne penger, men vi har med oss flere samarbeidspartnere på investeringssiden. Skulle prosjektet ikke slå an så står vi ikke på bar bakke, forsikrer OL-legenden.

Ekteparet håper at tilbudet fenger såpass at begge kan leve av det i fremtiden.

- Vi regner ikke med økonomisk overskudd de første årene, men på sikt håper vi at dette blir vår arbeidsplass.

- En gal idé tok form
Skjelbreid Poirée-senteret ligger på eiendommen Skjelbreid gård som eies av Liv Gretes storesøster og tidligere skiskytter Ann-Elen og Egil Gjelland (også han tidligere skiskytter og nå hovedtrener for det norske damelandslaget).

- Hva fikk dere til å satse så mange penger på ett teambuilding-senter som må sies å ligge litt avsides?

- Hehe, det hele var en litt gal ide som utviklet seg fordi Raphael og jeg ønsket å skape noe. Vi liker å møte og jobbe med mennesker, uansett hvilke mål de har. Selve idéen kom etter at vi la opp som aktive skiskyttere og etter at vi deltok i noen evenementer for bedrifter. Noe av det beste med prosjektet er at vi kan skape arbeidsplasser for oss selv og andre, sier Liv Grete.

Sju og et halvt minutt med helikopter
Hun er uenig i at senteret ligger avsides.

- Det er bare én time å kjøre fra Bergen. Og med helikopter tar samme turen 7,5 minutter, sier Liv Grete og peker på helipaden som ligger få meter fra hytten.

Hyttepalasset har 15 gjesterom og en maks kapasitet på 30 overnattingsgjester.

Ifølge nettsiden skjelbreidpoiree.com byr senteret på topp moderne konferanselokaler, boblebad, sauna og gastronomiske opplevelser i samarbeid med Søtt og Salt i Bergen.

Her ser du senterets reklamevideo på youtube:

HTML EMBED

Får mange bestillinger
- Vi har lagt stor vekt på kvalitet. Det gjelder alt fra byggematerialer til menyen i restauranten, sier Raphael til NA24.

Interessen overgår foreløpig ekteparets forventninger.

- Det renner godt inn med bestillinger fra store bedrifter som ønsker teambuilding. Vi får også mange private bestillinger fra grupper som ønsker å bruke stedet til bryllup og andre private sammenkomster som store bursdager og julebord, sier Raphael.

Lokal støtte
Responsen fra lokalsamfunnet rundt Eikelandsosen er positiv.

- Eg gler meg med Liv Grete, Raphael, Ann Elen og Egil, som no kan invitera gjester til gards. For kommunen vår er dette eit godt tilbod, og plasseringsmessig er konferansesenteret eit døme til etterfølging, meiner eg. Bygget er lokalisert til svært skrinn grunn, og den dyrka marka på garden er skjerma. Dette synes eg er viktig av omsyn til jordvernet, seier Bente Juveng Øpstad, leiar i Fusa Bondelag, i en fersk uttalelse til bondelaget.no .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.