RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullpalmen i Cannes til Michael Haneke

Cannes (NTB-Reuters-AFP): Den østerrikske regissøren Michael Haneke innkasserte søndag sin andre gullpalme på tre år for filmen «Amour» om et eldre ektepar i sin bitre livsaften.

Med lyn, torden og øsende regnvær som bakgrunn for den glamorøse filmfestivalen på den franske riviera vant Haneke over 21 andre filmer og befestet stillingen som Europas fremste regissør.

Den sterke fortellingen beretter historien om en eldre mann i Paris som passer sin døende kone etter at hun har fått slag. Tildelingen var populær blant publikum som ble rørt til tårer under visningen.

- Filmen er om kjærlighet. Journalister prøver alltid å sette merkelapper på regissører. Jeg har lenge vært sett på som eksperten på vold, sa Haneke etter å ha mottatt prisen. For tre år siden vant han Gullpalmen for «Das weisse Band» om opptakten til første verdenskrig.

Riva var sist i Cannes som hovedrolleinnehaver i «Hiroshima Mon Amour» i 1959, mens legenden Trintignant, som fikk prisen for beste skuespiller for 40 år siden for Costa Gavras-filmen «Z», er mest kjent for å ha spilt sammen med Brigitte Bardot i «Og Gud...skapte kvinnen"i 1956. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere