RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullprisen fortsetter opp

Sist oppdatert:
Gullfuturene sluttet høyere fredag og gullprisen har nå steget ytterligere. Analytiker Gunnar Holen i CAR tror gullprisen skal videre opp
Gullfuturene handles for øyeblikket på verdier rundt 519,70 dollar for en unse.

På fredag sluttet gull med levering i februar opp 1,4 dollar til 518,90 dollar per unse på New York-børsen. Det tilsvarer en oppgang på hele 18 prosent året sett under ett.

Ser gull i 600

Analytiker Gunnar Holen i Corporate Advice & Research AS sier til iMarkedet.no at de tror at gullprisen skal videre oppover. Holen sier det ikke er umulig at gullprisen kommer opp i verdier på mellom 550 til 600 dollar per unse.

- Det er en generell ubalanse i gullmarkedet, hvor det er 30 prosent høyere etterspørsel enn hva som konsumeres, sier analytikeren fra CAR. Leteaktiviteten har imidlertid begynt å øke igjen etter å ha vært stagnert i noen år, påpeker Holen.

Han forteller videre at mange av verdens sentralbankers lave gullbeholdning gjør at det vil være et begrenset nedsalg av gullreserver. Asiatiske sentralbanker, som ikke sitter på gullreserver, vil kunne bestemme seg for å ha en slik reserve.

Dermed vil det gi ytterligere kjøpspress i markedet, og bidra til økte gullpriser, tror Holen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere