RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullprisen i rakettfart

Sist oppdatert:
Prisen på gull har steget kraftig i det siste, og nærmer seg nå toppnivåene fra i vinter. Usikkerhet rundt dollarfallet har avløst Irak som motivasjon for å velge gull i stedet for aksjer
Gull handles tirsdag ettermiddag til 367 dollar pr. unse i spot-markedet, og har vært oppe i 369 dollar i løpet av dagen. For ett døgn siden var prisen under 360 dollar.

Dermed har prisen steget rundt 13 prosent fra i april, og nærmer seg mot stormskritt de toppnivåene som ble nådd i forkant av Irak-krigen i vinter, da prisen lå rundt 380 dollar.

Det var da et høyeste nivået siden 1996.

Prisen ble i vinter drevet opp av usikkerhet rundt Irak og terror. Usikker fører som regel til at investorer flytter midler fra aksjer til gull.

Kraftig fall for det amerikanske markedet i går og stor usikkerhet rundt både dollar og styrken i verdensøkonomien har drevet investorene i retning gull det siste døgnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere