RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullprisen nærmer seg 600 dollar

Sist oppdatert:
Den stigende oljeprisen sender gullprisen mot nye topphøyder. Les mer her:
Oljeprisen nærmer seg 68 dollar og stiger for andre dag på rad etter at tall fra de amerikanske myndighetene viser en nedgang i den innenlandske tilførselen av drivstoff.

Kjøresesongen er i ferd med å sparkes i gang og dette gjør at markedet setter fokus på drivstofflagrene. Amerikanerne er svært opptatt av bensinprisene og det blir ofte rabalder hvis prisene på drivstoffene øker.

Tallene fra de amerikanske myndighetene viser at det var et trekk i drivstofflagrene i forrige uke. Samtidig med at oljeprisen stiger har også prisene på bensin økte kraftig den siste tiden.

Situasjonen rundt Iran og Nigeria gjør også at markedet frykter for tilgangen av oljelagrene.

Gullprisen nærmer seg 600 dollar

Investorene kaster seg over det edle metallet i det de spekulerer i høyere oljepris. Gullprisen begynner å nærme seg 600 dollar pr. unse på bekymringen rundt oljeprisen.

Gullprisen pleier å korrelere med oljeprisen i det investorene sikrer mot oppgangen i prisen på råolje.

Kontraktene på gull med levering i juni steg tidligere på dagen 1,6 prosent til 601,90 dollar pr. unse, men faller noe tilbake torsdag ettermiddag. Spotprisen er nå på rundt 592 dollar pr. unse og nærmer seg 600 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere