RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gullprisen til nytt rekordnivå

Sist oppdatert:
Gull lukter nå på 400 dollar pr. unse etter at gullprisen i går endte på sitt høyeste nivå på syv år i New York
En fortsatt svak dollar har satt ny fart i gullprisen, og i går var det nytt gullrally. Prisen på en unse for levering i desember endte til slutt på 395 dollar, opp hele 6,80 dollar.

Dette er den høyeste gullprisen siden mars 1996, og fjerde dag på rad med oppgang. Før gårsdagens handel hadde gullprisen steget 7,50 dollar pr. unse i løpet av tre dager.

På det høyeste i går var gullprisen over 397 dollar pr. unse, og lukter dermed på det viktige 400-nivået. Det var nye fall for dollaren mot euro som sendte gullprisen opp i onsdagens handel. Dollaren har vært under press i flere dager tross sterke makrotall. Aksjemarkedet har imidlertid også vært vakt og investorene har søkt over i gull.

Gårsdagens kraftig oppgang kom derimot samtidig med en rekyl på de amerikanske børsene etter flere dager med fall.

På makrosiden er det USAs store og økende underskudd i statsbudsjettet som skaper frykt, og sentralbanken var i forrige uke ut og luftet sin bekymring.

Nye makrotall i dag og fredag kan løfte gullprisen videre, og flere analytikere CBS MarketWatch har snakket med, tror nå på en passering av 400 dollar merket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere