*Nettavisen* Nyheter.

Gullsmedranet: Politiet har et klart hovedspor

Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo, ble ranet av fire menn lørdag formiddag. Det ble avfyrt flere skudd under ranet. En Audi brant opp et par kvartaler unna rett etter ranet. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Det peker rett mot et spesifikt miljø i Sverige.

04.04.14 13:13

Politiet i Oslo har et klart hovedspor i etterforskningen av det grove ranet av gullsmedforretningen på Grønland sist helg.

- Sverige er et hovedspor nå. Vi startet med en bred tilnærming, men etter hvert ble sporet som gikk i retning av Sverige sterkere og sterkere. Vår hovedteori er at vi har med et svensk miljø å gjøre. Som en følge av det har vi innledet et meget tett samarbeid med svenske politimyndigheter, sier leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, politiinspektør Einar Aas, til NTB.

Hektisk fase

Aas sier at politiet nå er inne i en hektisk fase av etterforskningen.

- Vi er nødt til å holde kortene tett til brystet. Vi har gjort betydelige tekniske og taktiske funn som er veldig verdifulle og har fremdrift i etterforskningen, sier han.

Les også:- Disse folka her skal vi ta

Fire personer deltok i ranet av gullsmedforretningen Sheikh Enterprises i 12-tiden lørdag. Ranerne kom kjørende i en bil, og tre av dem løp inn i forretningen. Der slo de i stykker glassmontere med brekkjern og tømte innholdet i en stor bag.

Ranerne avfyrte skudd under ranet, og politiet har funnet to tomhylser. Ingen personer ble skadd.

- Alle ran er ille for dem som blir utsatt for det, men åpenbar bruk av tyngre våpen er noe vi ikke har sett på mange år. Utover det tror jeg ikke jeg vil sette noen etikett på ranet, sier politiinspektøren.

DNA-funn

Etter å ha utført ranet, løp gjerningsmennene ut og forsvant i en svart Audi som kort tid etter ble satt i brann og forlatt i Heimdalsgata 500-600 meter fra forretningen.

Politiet har funnet deler av klærne til ranerne i bilvraket. Aas har betegnet de kriminaltekniske funnene i bilen som interessante. (©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.