Gå til sidens hovedinnhold

Gult farevarsel over store deler av landet

Kraftig vind og mye nedbør vil prege store deler av landet frem mot helgen.

Meteorologisk Institutt melder tirsdag ettermiddag om gult farevarsel over store deler av landet de neste dagene.

- Agder, Rogaland, nordlige deler av Trøndelag, Nordland og sørlige deler av Troms og Finnmark vil bli rammet av kraftig vind, opplyser meteorolog Martin Granerød på Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

Fra og med onsdag av kan det komme vindkast opp i 27-35 m/s i de nevnte delene av landet.

Mye nedbør i sør

Til forskjell fra Nord-Norge hvor det stort sett vil bli tørt de neste dagene, meldes det om store nedbørmengder i Sør-Norge.

I fjellområdene i Sør-Norge kan man forvente 40 centimeter nysnø de neste to døgnene, mens i lavlandet vil nedbøren komme i form av snø eller sludd. Snøgrensen vil ligge på 500 meter.

- Mildværet i Sør-Norge vil vedvare til over helgen, men utover i neste uke sier prognosene at minusgradene vil melde seg på igjen, forteller Granerød.

Les også: Gult farevarsel: Her må du passe på hvis du kjører bil

Ber folk la bilen stå

Såpass mye sludd og snø er det tirsdag ettermiddag at politiet ser seg nødt til å be folk i Østfold og Akeshus om én spesiell ting.

- Det anbefales at man lar bilen stå om ikke det er nødvendig å kjøre. Hvis du må kjøre: Kjør forsiktig, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Vegtrafikksentralen meldte tirsdag ettermiddag om en rekke mindre trafikkuhell og lastebiler som sliter med å komme fram på strekninger på blant annet E6, E18, fylkesvei 118 og riksvei 204.

Ifølge NRK er det seks kilometer med kø på E6 sørgående ved Svinesund. Flere vogntogsjåfører legger på kjetting på dekkene midt på motorveien.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året