RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gundersen klar for LSK

Sist oppdatert:
Tore Andreas Gundersen skrev i kveld under en fireårskontrakt med Lillestrøm.

LA MANGA (Nettavisen): Etter en bitter kontraktskrangel med Kongsvinger de siste månedene, er U21-landslagsspissen Tore Andreas Gundersen endelig klar for en ny klubb.

KIL-spilleren skrev i kveld under en fireårig avtale med LSK, i tillegg til at klubbene kom til enighet om overgangssummen.

- Det er en type avtale som avhenger av spillerens suksess i klubben, og som avhenger av hvor mange kamper han spiller fra start, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtfoft til Nettavisen og innrømmer at totalsummen dreier seg om et millionbeløp.

- Tore Andreas har vært halvannet år i KIL, og vi ønsker nå å forvalte ham videre. Derfor synes vi det er riktig å belønne den jobben moderklubben har gjort med ham.

Tøff kamp
Avtalen betyr at romerikingene vant kampen med blant andre Viking og Aalesund, som også var ute etter den ettertraktede U-21 spilleren. For LSK var det svært viktig å skaffe seg en ung nordmann denne gangen.

- Det er få unge norske spisser som går mellom norske klubber. Ofte blir vi møtt med overgangssummer som er helt hinsides. Nå håper vi at denne overgangen vil være med å bremse overfloden av utenlandske spillere på det norske markedet, sier Fjørtoft.

Gundersen var selv i godt humør, selv om han nylig ble operert for et brudd i tåa, da Nettavisen snakket med ham tidligere lørdag. Skaden oppstod i U21-landslagets kamp mot Slovakia på La Manga onsdag denne uken.

- Jeg ble stemplet med overlegg. Det var veldig stygt gjort, forteller Gundersen, som har fått beskjed om at han kan være tilbake i trening allerede om tre uker.

- Man vet selvsagt aldri, men bruddet er ikke komplisert, sier Flisa-gutten.

Skadeplaget
Det er langt fra første gang hardhausen sliter med bruddskader.

- Jeg har aldri vært plaget av strekkskader, men jeg hadde brudd i samme fot etter sesongen 2005. I tillegg har jeg hatt brudd i armen og kragebeinet. Jeg er en spiller som gir alt i duellene. Derfor både får og gir jeg mye juling, smiler Gundersen.

Lillestrøm har ellers en relativt skadefri tropp. Eneste navn på skadelisten er strekkskadde Olivier Occean (ute en uke til) og opererte Pål Steffen Andresen (tilbake to-tre uker før seriestart).

Du kan se alle kamper fra La Manga cup LIVE på fxt.no -les mer her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere